Uusi 15,5 milj. euron lottomiljonääri – “Eläkeläisistä oli jälleen mittavaa hyötyä”

Loton lauantai-illan arvonnassa (kierros 6/2019) löytyi yksi täysosuma, jonka pelannut mies voitti historian suurimman yksittäisen potin 15,5 miljoonaa euroa. Veikkaus pääsi onnittelemaan asiakaspalveluun puhelimitse yhteyttä ottanutta voittajaa.

Voittaja oli tehnyt rivinsä Lohjalla Routionmäen Tarmo Lähikauppa MK Marketissa.

– Olin ensin menossa ostamaan peliä ABC-huoltoasemalta, mutta onneksi siihen pihaan pamahti juuri ennen minua bussilastillinen eläkeläisiä. Ajattelin, että enpä nyt jaksa mennä pitkäksi aikaa jonottamaan ja ostin kupongin sitten myöhemmin kauppareissulla. Eläkeläisistä oli jälleen mittavaa hyötyä, voittaja nauraa.

MK Market Lohjalla

– Yleensä tarkistan lauantaisin vain Vakioveikkauksen, jos sellainen on tullut tehtyä. Loton kohdalla olen aina ajatellut, että eipä ole niin kiire sen kanssa. Sunnuntaina sitten aloin katsoa omaa kuponkiani, jossa oli ensin yhdellä rivillä neljä oikein ja yhden numeron päässä viisi. Mietin että meni tosi lähelle viisi numeroa oikein.

Todellinen jymypaukku odotti sitten pelikupongin alimmalla rivillä. Historian suurimman yksittäisen lottovoiton sisältäneessä kupongissa oli muutamia rivejä, joista viimeisessä oli ainoana valtakunnassa kaikki seitsemän arvontanumeroa oikein. Täysosumaa ei ollut löytynyt viiteentoista perättäiseen arvontaan. Lauantaina odotettu osuma tuli, mikä tietää pelin historian suurinta yksittäistä voittoa, 15,5 miljoonaa euroa.

– Tarkistin ja katsoin numeroita. Ja tarkistin. Ei sitä meinannut uskoa millään todeksi. Vaimolle sanoin, että tiedätkö mitä. Nyt osui toden teolla. Hän ei usko vieläkään voiton olevan totta. On tässä seurattu mediasta juttuja ja näytti, että on ollut välillä aivan ykkösuutisena tämä potti.

Mies ei ollut käyttänyt pelatessaan Veikkaus-korttia. Kyseessä oli tietoinen valinta.

– Olen joskus voittanut Vakiosta ihan hyviä potteja, mutten koskaan sellaista että olisin päässyt niille Veikkauksen voittajakahveille. Olenkin jättänyt Veikkaus-kortin lompakkoon, että pääseepä sitten käymään voittajakabinetissa jos käy onni. Nyt se taitaa sitten oikeasti toteutua. Joskus olen nähnyt unta Loton voittonumeroista, mutta eivät ne nämä kylläkään olleet. Uskomaton homma.

Lottoa mies on pelannut aiemminkin, mutta hänen kohdalleen on osunut aiemmin vain pienempiä voittoja.

– Varmaan monet muutkin voittajat ajattelevat samoin. Ei sitä koskaan usko, että se iso potti Lotosta voisi tulla omalle kohdalle. Aiemmin on tullut joskus kymppejä. Voiko olla mahdollistakaan tällainen, voittaja äimistelee.

Mies epäilee, että historiallinen potti saattaa vaikuttaa yöuniin.

– Voitosta olen tietoinen mutta toistaiseksi tuntuu siltä, että en oikein ymmärrä miten iso raha tuo voitto on. Saa nähdä, että iskeekö se tajuntaan niin että menee unet. Ei tässä ole vielä ehtinyt miettiä, että mitä rahoilla voisi tehdä. Mahdollisuuksia tällainen varmasti avaa. Iso summa se on.

Voittaja saa rahat pankkitililleen kolmen viikon karenssiajan kuluttua.

– Nämä ovat aina todella jännittäviä tilanteita meilläkin Veikkauksessa, kun pelaaja ei ole käyttänyt Veikkaus-korttia ja kohdalle osuu iso voitto. Peukkuja on pidetty, että voittaja tulisi tietoiseksi voitostaan ja arvokas kuponki pääsee hyvään talteen. Suurenmoiset onnittelut voittajalle, hienoa että hän otti nopeasti yhteyttä, Veikkauksen onnenpelien liiketoimintaryhmän johtaja Anu Kytö huokaisee.

Lähde: Veikkaus