Pääministeri Antti Rinne Varkaudessa – emme leikkaa pieni- ja keskituloisilta palkansaajilta ja eläkeläisiltä

Pääministeri Antti Rinne puhui Varkaudessa tiistaina 27.8.2019 Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän työvaliokunnan, ministeriryhmän ja puoluejohdon kesäkokouksessa. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)

Otteita SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Antti Rinteen puheesta Varkaudessa 27.8.2019 Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän työvaliokunnan, ministeriryhmän ja puoluejohdon kesäkokouksessa.

Tämä hallitus ei ota velkaa ja leikkaa pieni- ja keskituloisilta palkansaajilta ja eläkeläisiltä, jotta kaikkein rikkaimpien veroja voitaisiin keventää.

Hallitus on valinnut vastuullisen talouspolitiikan linjan, joka luo uutta kestävää kasvua koulutukseen ja osaamiseen panostamalla sekä vahvistaa yhteiskunnan oikeudenmukaisuutta pieni- ja keskituloisten ostovoimaa parantamalla.

Tätä on vastuullinen taloudenpito, josta Sosialidemokraatit tunnetaan.

Ja samaan aikaan, kun teemme vastuullista talouspolitiikkaa, me katsomme pidemmälle tulevaisuuteen ja visioimme rohkeasti paremmasta huomisesta. Teemme rohkeita keskustelunavauksia. Haluamme johtaa julkista keskustelua. Haluamme olla aloitteellisia.

Monella tavalla suurien päätöksien syksy

Meidän katseemme on tällä hetkellä yhtä aikaa alkavassa syksyssä ja pidemmällä tulevaisuudessa. Jo tämän syksyn aikana tehdään Sosialidemokraattien johdolla merkittäviä päätöksiä tulevaisuusinvestoinneista ja tulevaisuusuudistuksista.

Tulemme kertomaan avoimesti päätöksistämme. Kerromme, miksi niitä tehdään ja miten ne vaikuttavat ihmisten arkeen. On tärkeää, että panostamme vuorovaikutukseen suomalaisten kanssa. Että keskustelemme ja ennen kaikkea kuuntelemme.

Pääministerinä tulen muistuttamaan jokaista hallituksen ministeriä siitä, että me teemme tätä työtä ihmisiä varten.

Vaaleissa lupasimme suomalaisille, että muutos alkaa 14.4.2019. Siitä lupauksesta me pidämme kiinni. Sekä politiikan sisältöjen että toimintatapojen suhteen.

Nyt on aika kääriä hihat ja jatkaa tulevaisuuslinjan toteuttamista.

Lähde: STT / SDP / Eläkeläisten Uutiset