Miss Suomi -kilpailu tekee paluun keväälle 2020, luvassa on myös 10-osainen tv-sarja

Miss Suomi -kilpailun voittajat 2019

Miss Suomi 2020 -kilpailu käydään keväällä ja finaaligaala nähdään suorana perjantaina 22.5. klo 20.00-21.30. Luvassa on paljon uutta, sillä kevään aikana nähdään myös 10-osainen sarja, jossa seurataan viikoittain semifinalistien ja finalistien arkea AlfaTV:llä.

Suora finaalilähetys pitenee puolella tunnilla. Mukaan halutaan saada vieraiden haastatteluja punaiselta matolta sekä kilpailijoiden tunnelmia lämpiöstä lavan takaa. Finaalia ennen nähdään Matkalla Miss Suomeksi 2020 -seurantadokumentti. Se on ohjelmasarja, jossa nähdään missikandidaattien koulutuspolku kohti misseyttä ja esiintymisen ammattilaisuutta. Sarjan ensimmäisen jakson on määrä tulla ulos maaliskuussa viikolla 12.

Tähän mennessä televisiossa on nähty vain Miss Suomi -kilpailun finaali, joka on jäävuoren huippu esiintymis- ja työelämätaitoja vahvistavasta koulutuksesta, jonka jokainen osallistuva kandidaatti saa kilpailun kuluessa. Nyt päästään seuraamaan nuorten naisten oppimiskaarta castingista ja karsinnoista aina kilpailun loppuhuipennukseen saakka.

— Katsojat ovat toivoneet jo vuosia, että he pääsisivät tutustumaan missifinalisteihin paremmin. Nyt siihen tarjoutuu ensimmäistä kertaa mahdollisuus. Sarjaa tullaan näyttämään reaaliajassa, Miss Suomi -kilpailua järjestävä Sunneva Kantola kertoo.

— Tänä vuonna lyhyellä varoitusajalla tehty Miss Suomi 2019 finaaligaala tavoitti lähes 300 000 katsojaa ja se rohkaisi meitä jatkamaan projektia uudistetussa muodossa. Nyt katsojamme saavat kokonaiskuvan kandidaattien kehittymisestä tehtäviin missikauden aikana. Haasteena ei ole vain ulkoinen kauneus vaan kokonaisuus, joka muodostuu useasta osa-alueesta. Katsojatkin voivat ensi kertaa arvioida persoonien soveltuvuutta vaativiin edustustehtäviin kotimaassa ja kansainvälisillä areenoilla, sanoo Jarmo Kalliola, AlfaTV:n operatiivinen johtaja.

Lähde: AlfaTV